Windows 7 Oyunları Windows 11’de Nasıl Oynanır ?

Genel Oyun

Windows 7 klasik oyunlarını windows 11 de oynayın
Windows 7 oldukça hoş oyunlara sahipti mesela mayın oyunu, kalpler, satranç vb. bu oyunlar birçok insanda alışkanlık ta yapmıştı, gel gelelim her nedense Microsoft bunları Windows 7’den sonra devam ettirmedi.




Bunun yerine mağaza üzerinden, kullanıcıların pekte sevmediği modern oyunları sunmaya başladı. Bunları deneyenler kesinlikle Windows 7’deki klasik oyunlardan aldıkları hazı alamadı, fakat her zaman olduğu gibi kullanıcının ne düşündüğünün bir önemi olmadığından Microsoft buna aldırmadı, eğer siz de Windows 7 klasik oyunlarını Windows 11’de oynamak isteyenlerdenseniz işte çözümü:

 

1. Sayfa sonundaki linkten Oyun paketini indirelim ve çift tıklatıp çalıştıralım, bize kurulum dilini soracaktır, eğer sisteminiz Türkçe ise Türkçe olarak ileri diyelim. Aşağıdaki resimden de anlaşılacağı üzere Türkçe dil desteği mevcuttur.
Oyun kurulum dili türkçe
NOT: Ok butonuna bastıktan sonra biraz bekleme yapabilir.

 

2. Karşımıza Windows 7 oyunlarının windows 8/8.1/10/11 ve 12 için kurulum ekran arayüzü gelecektir ve şimdi “İleri” diyelim.
Oyunlar kurulum ekrani
 
3. Bir sonraki ekranda istemediğimiz oyunların tikini kaldırıp kurulmamasını sağlayabiliriz, seçimden sonra “Kur” butonuna basalım.

oyun secimiNOT:

Internet Games’in tikini kaldırın, o oyunlar artık çalışmıyor.

4. Kurulum sonlandıktan sonra “Bitir” butonuna tıklamadan önce aşağıdaki resimdeki tiki kaldırmayı unutmayınız.

kurulum bitti tiki kaldır

Bu rus arkadaş başkalarının emeğini paraya çevirmeye bayılıyor zaten yazılım kendisine ait değildir, fakat bir registry ilavesi yapmış ve yeniden paketleyip sitesinin reklamını koymuş, oyunları kurma işlemini “Bitir” butonu ile sonlandıralım. Oyunlara ulaşmak için sol dipteki windows butonuna basıp “Tüm uygulamalar” diyelim en üstte kurulu oyunları göreceğiz (Aşağıdaki resim)

Oyunlara ulaşım

Oyunlar sorunsuzdur, yaptığım denemelerde herhangi bir olumsuz duruma rastlamadım, elbetteki tüm oyunları oynamak için vaktim olmadığından sadece çalışıp çalışmadıklarını kontrol ettim. Yazılım Denetim Masası – Program Kaldır kısmından kolayca kaldırılabilmektedir, yazılımı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Download (MediaFire)

Şifresi: bartucivas.com.tr



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir