Evde İskender Nasıl Yapılır ? – Evde İskender Yapma Tarifi

İskender tarifi Yemek Tarifi

Herkese merhaba, bu yazımda evde iskender nasıl yapılır onu sizlere anlatacağım.

Döner için:
Marketten pişirilmiş et döner alıyoruz.

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Tuz

Diğer malzemeler:

  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Kızartmak için yağ

Altı için:

  • 2 adet tırnaklı pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üstü için:

  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos Nasıl Yapılır?

  1. Yağları koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Üstüne domates rendesini ve sıcak suyu koyup kaynatıyoruz.
  3. Ocaktan almaya yakın ketçap ve tuzunu ilave ediyoruz. Sos hazır 🙂

Tırnak Pide (Kebapçı Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler
Tırnak pideyi hazır olarak almanızı tavsiye ederim çünkü evde yapınca sert oluyor.
Tabii siz hamur işinde, pide vb. yapmakta iyiyseniz kendiniz de yapabilirsiniz.

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağı
  • 2 su bardağına yakın ılık su
  • Tuz

Tırnak Pide (Kebapçı Pidesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını açalım.
  2. Ilık suda mayayı eritelim.
  3. Bütün malzemeleri ve mayayı unumuza ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
  4. Üzerini kapatalım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru dörde bölelim her parçayı merdaneyle biraz açalım.
  6. Üzerine parmak uçlarıyla bütün yüzeye eşit şekilde bastırarak şekillendirelim.
  7. Önceden fırınımızı 250 derecede ısıtalım.
  8. Tepsinin içerisine yağlı kağıt koyalım yağlı kağıt üzerine şekil verdiğimiz pideleri koyalım fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Eğer fırınınızda pizza ya da ekmek taşı olanlar burada pişirebilirler. Pideler servise hazır.

Evde İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

Pideleri 2 parmak genişliğinde kare kare doğrayalım.

Orijinal iskender olsun istiyorsanız biraz uğraştırıcı çünkü her malzeme ayrı ayrı hazırlanıyor.

Eee biraz da bulaşık çıkıyor elbette 🙂 Ama değer mi derseniz; kesinlikle değer…

Etimizi hazır pişmiş döner olduğu için sadece ısıtmamız gerekiyor.

Eti tavaya koyup ısıtabilir veya varsa mikro dalga fırında ısıtabilirsiniz.

Etler pişerken sosumuzu ve tabağımızı hazırlayalım. (Sosun hazırlanışı yukarıda yazıyor.)

Tabağımızın kenar kısmına yoğurdumuzu susuz bir şekilde koyuyoruz.

Ardından tabağın diğer kısımlarına kare kare doğradığımız pidelerimizi yerleştiriyoruz.

Pidelerin üzerine sosumuzu döküyoruz. (yerken sosun soğuk olmaması için önce eti ısıtıyoruz, sonra sosu hazırlıyoruz)

Ardından sosu döktüğümüz pidelerin üzerlerine ısıttığımız et dönerlerimizi yerleştiriyor ve etlerin üzerine tekrar sosumuzu döküyoruz.

Tabağın boş kalan kısımlarına da domatezimi ve biberimizi koyuyoruz.

Evet, ev yapmızı iskenderimiz hazır. Afiyet olsun 🙂

Videolu anlatım:













Bir cevap yazın